Имам истинска нужда от теб, Светлина !
След дълга верига от хълмове – от равнина,
след страшни капани от спомени - от мечти,
след пътеки – дяволски кръгове – от очи !
След бездни, осеяли мислите ми, дълбоки,
остри, до кръв разрязващи стъпките
и болезнени… Имам нужда от пъпките,
обещаващи бяло начало, дори и за мене!
След преследването на сенките – даже денем
и зазидало младостта ми сред кладенци,
непристъпни за обич…. Искам празници !
© Пепи Всички права запазени