11.11.2007 г., 10:45 ч.

Светофарна лудост... 

  Поезия
643 0 11
***
              "Защо вървиш
                по чуждите следи
                и не сънуваш
                своя сън дори,
                и защо
                сам си скрил
               мечтите си?"

Днес минавам само на червено...
със скорост листопадна дишам...
всеки спомен презаписвам в демо...
йероглифно в сънища въздишам...

Днес на жълто няма да се взирам...
ще обеся кръстопътищата в мене...
дъгоцветно от ъглите ще извирам...
да удавя тебеширеното бреме...

Днес от stop-овете ще извия буря...
като тунел в зазиданите клони...
от криволунията локвени ще бруля...
ръждясалите до бездушност брони...

Днес от очите ми валят зелени
на детството ми дивите пътеки...
върху съдби бетонно набраздени...
от самота на безпосочни стрехи...

От днес съм светофарна лудост...
любов ще татуирам по стените...
да коленичи тухлената другост...
и безоковни да се втурнат дните...

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??