6.12.2018 г., 19:09 ч.

Световете ми 

  Поезия » Философска
489 1 3

В няколко свята живея.
В единия вечно празнувам.
Танцувам, рисувам и пея,
към непознати земи пътувам.
В другия свят са живи
всички любими хора -
майка и татко, бащата
на синовете ми,
всички баби и дядовци -
и със тях си говоря.
Третият свят е за приятелите -
тези, без които не мога.
Със които споделям мечтите си,
бели радости и сиви тревоги.
Четвъртият свят е виолетов.
В него сме ние двамата.
От нежност въздухът свети,
не съществуват предмети и разстояния.
В него нямам страх от летене
и душите ни са прегърнати.
Боже, ако обединиш световете ми -
ще изгоря като мълния.



 

© Здравка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??