25.08.2011 г., 13:20 ч.

Светъл ангел, разтревожен 

  Поезия » Философска
505 0 3

В тъмното се вгледах, Боже,

но в мрака нищо не открих...

а светъл ангел, разтревожен,

видях, че литна с моя стих?!

 

Да, няма никаква измама:

лукав и властен сатана

подгрял е в тъмното казана –

животът вече е с дамга!

 

И войнственият дух, пробуден,

се вихри на обширен фронт –

в гърди железни бие лудо

сърцето на велик виконт!

 

Със фанатичен гняв отвеки

избухва кървавата рат

и – Капулети и Монтеки –

 убива братът своя брат!

 

А от екрана бързотечен

войната "пълни" всеки дом!

Един гадател я предрече...

Светът пък – глух е, сляп и хром!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??