24.10.2014 г., 22:19 ч.

Светъл ден 

  Поезия » Философска
364 0 0

Лъч изгрява в светъл ден,

душата стопля, чувствам се блажен.

Нека Вечната Разумност проговори,

всичко що добро е - да се стори.

Блясъкът в ума свещен

упорито ти развивай всеки ден.

От сърцето ти обилно да извират

чувства нежни, мили, всеки да достигат.

Здравите постъпки в теб

да са подчинени на Идеала: "Все напред!"

На добрината място в теб да сториш,

очите си тогава ще отвориш.

Правда прояви,

човещината в тебе възкреси!

 

© Димитър Димов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??