26.04.2006 г., 4:22 ч.

Светът не готви им награда 

  Поезия
775 0 3
Творците никога не са в хармония,
нито пък в съзвучие със рими,
защото все избухват там, където
стойностите са непоклатими.

Ясно е, не спадат към пейзажа,
във който другите
подреждат своите пешки.
Матрицата на земните мечти
не предвижда да се правят грешки.

И този свръхчовешки устрем, тази сила
на света насочен към прогрес,
“отравят” те с неземни чувства,
вредни страсти
ех, лошо им се пише – непрактичен интерес.

Но знаят те, че огънят от огън
никога не се бои.
И нищо, че светът не готви им награда.
Като жребци препускащи в галоп
ще преминат пак през вечната му клада.

© Лилия Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??