Този свят има нужда и от такива,
които да гледат на него, като на мечта!
От боговете мръсната му кал да скриват,
за да запазят неговата красота!
Този свят има нужда и от луди,
които в бой да влизат на шега,
които като цветни пеперуди
през бурите да падат във пръстта!
Този свят има нужда от такива,
които да го защитят,
да впрегнат лудата си сила
и като Левски да не се щадят!
© Тонка Янакиева Всички права запазени