15.07.2005 г., 22:22 ч.

Свири цигуларю 

  Поезия
1321 0 2
Пей цигуларю,свири
ти мъката ми изплачи,
от нежни струни изтръгни
мелодии, пропити от сълзи.

С цигулката си разкажи
на моята мъка песента,
колко много ми тежи,
че тръгна си от мене любовтта.

Ти, тънки струни не жали,
че душата в мен боли,
от коварство от лъжи
ранена стене и кърви.

Със песентта си извади
от мен болезнени стрели.
С мелодия ме утеши
и мъката ми отнеси.

Свири и пей, отвей тъгата.
За лек и вино ми налей,
когато тъжна е душата
с песен по - лесно се живей.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мария,не ми е послужило за повод тази песен за коята пишеш,защото не съм я чувала дори.
    Но пък се надявам ,че ти е харесала.
  • писателче,кой иска от теб да почерпиш,че на разбрах.
Предложения
: ??:??