4.12.2018 г., 21:34 ч.

Свобода 

  Поезия » Гражданска
422 0 0

Разсъмва се, и няма я тъмата

България огряна е отвред

Надигна се отново свободата

Подкрепена от Българския гнет.

 

Кръвта във вените бушува

И погледите са изпълнени със гняв

А мислите започват да лудуват

Напомняйки за Българския нрав.

 

Търпението вече свърши

Търпяхме много, досега

И за пореден път ще скърши

Народа на змията гнилата глава.

 

То миналото се повтаря

Не взимаме си пример от тогаз

И никой нищо не поправя

А само трупаме си в нас

 

Но времето дойде, придиря

И чака някой да остави диря

Да имат бъдещото поколение

Пред някой гроб да прави поклонение

И да не позволи на оногова

Пак да вземе робата на роба.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??