7.07.2011 г., 10:00 ч.

Свят несъвършен 

  Поезия » Гражданска
429 2 1

СВЯТ НЕСЪВЪРШЕН

 

О, този свят е свят размирен...

В основата – несъвършен!

От много  бедствия сподирен,

и  виждам,  вече  уморен!...

 

О, оковават го закони!

Смущават го със правила!

Но никой злото му не гони

и пъклените му дела!

 

Върлуват  разни анархисти...

Престъпни хора и лъжци...

Все срещаме души нечисти...

И тук гъмжи от подлеци!

 

Насилие на всяка  крачка...

Тук Раят с  Ада се смени!

Жестоко хората се мачкат 

от  раждане до старини!...

 

Света  е пълен с психопати...

И от Надежди е лишен!

Все произвежда  тарикати!...

Загубен е светът за мен!...

 

Престъпниците имат сили!...

Навярно  ще го разрушат...

Те змии в пазвите  са скрили

и няма пътя си да спрат!...

 

И като бурени във нива,

след време ще ни задушат...

Макар и бавно, ни убиват,

те вече здраво се държат!

 

По нас те стрелят и убиват...

Ще оцелеем, при късмет!!

Сърцата ни от страх се свиват,

нима тъй ще вървим напред!?

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мисля, че с лека редакция този стих може да носи повече информация, отколкото много, много други. Малко финалът с повторението на "убиват" се размива, но поантата е добра.

    Има заряд и ритмика, допадна ми.
Предложения
: ??:??