Събирай се, душа
Защо на дребни късчета живееш?
Защо на малки глътки дишаш?
Забързана във слънчевия ден,
пред бледата луна копнееш.
Събирай се душа,
все някой в шепа ще те скъта.
Цветята нежни ще държи
и със любов ще ги дари.
© Йонка Янкова Всички права запазени