Звезди - бездънно е небето.
Очи, погледнали ме с трепет,
очакващи да се събудя
от този тъй приятен сън.
Трева, тъй мокра от росата;
цветя, готови да разцъфнат.
Зора, след нея - хладно утро
във топлата прегръдка твоя.
© Катя Михайлова Всички права запазени