11.02.2018 г., 0:26 ч.

Съчинена пролет 

  Поезия » Друга
588 5 6

СЪЧИНЕНА ПРОЛЕТ
Р. Чакърова

 

Животът се смалява всеки  ден. 
И в кратък миг, когато проумея, 
че всъщност заприличал е на мен,
а болката е повод да се смея,

 

че зимата, в която се превръщам, 
изплела ми е шала от коприва, 
че като мама никой не прегръща, 
че бялото е всъщност светло сиво... 

 

Тогава пряко сили ще разперя 
крилете си в последен птичи полет 
и някъде отвъд ще те намеря
в набързо съчинена, късна пролет... 

 

10/02/2018, London Cannon Street   09:07

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??