Съдбата, съдбата е енигма,
съдбата е начало и борба,
съдбата може да намигва,
съдбата може да е зла.
Съдбата е урок и път и вино,
съдбата може да Кръст,
съдбата е погубвала невинни,
съдбата не е избор всеки път.
Но ти недей роптай, върви по пътя,
дори да е Голгота в този век
и знай, че всичко някой ден ще свърши,
но ти избираш сам да си Човек!
© Георги Пенчев Всички права запазени