29.04.2012 г., 16:03 ч.

Съдба ли бе... да го опишеш 

  Поезия » Бели стихове
1547 0 8

Трудно е да кажа „сбогом”

и на хората, които мразя дори...

Трудно е да гледам  лошо

след толкова много раздeли!

Тежко е да лея сълзи

пред  тези, които страдат!

Тежко е да нося похвали

от тези, които казват „прости”!

Зная, че няма да го разберете

и че не знаете за какво говоря дори….

Зная, че няма да се спрете

на този стих и за миг дори!

Но ако до край го прочетете,

ако видите в него себе си,

моля ви, сълзи не ронете…

аз плача и за вас дори...

Животът ми мина пропилян

и вашият може би…

Рани, тревоги и сълзи

с малко щастливи дни!

Дали съдбата е виновна

за това, че нас ни боли…

или обидили  сме земята

и тя иска да ни се „отблагодари”

… наказва ли ни?

Или ни готви за утре… уви…

не можете и вий да разберете…

Но от мен едно помете!

Верни приятели си търсете!!!

Верни да са, не само за смях и пари,

а и за мъки, и провали дори…

Не търсете много от живота,

искайте достатъчно, за да ви върви!

Не чакайте много от съдбата

… тя вас ви следи!

Направете я каквато трябва,

колкото и да боли...!

© Елиса Каменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??