6.05.2007 г., 17:28 ч.

Съдби 

  Поезия
669 0 6
Пъстър живот. Преживян е различно.
В миг някой къса душата си,
друг пее в песни отколешни истини
и храни със обич съдбата си.  

Опит за допир на две траектории
неподходящото време избира.
Разминаване. Скеч, а подир - алегория.
На жалки надежди умиране.  

Днешни вълнения трупат се вчера.
Утрешни тръпки се слягат.
Думи отново стават премерени.
Поединично фонтанът ни дави.  

Неблагоразумно съдбите преместват
времеви и пространствени дири.
По-здравословно е да пикираш отвесно,
отколкото параболично умиране.

© Вяра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??