8.12.2009 г., 21:23 ч.

Съжаление 

  Поезия
417 0 0

СЪЖАЛЕНИЕ

 

Не съжалявам за нищо!

Няма напразна и непоносима тревога.

Всяка трудност е стъпало,

да се надмогвам,

всеки миг -

да поставям начало.

 

Това не значи, че искам в болка

да прекарам живота си днешен.

Всяка болка е нота

на душата от живата песен.

 

Мога да съжалявам само,

ако не съм утешила или предложила рамо;

ако не съм обич раздала,

или съм подминала...

                                             Ако мойта душа е за обич изстинала.

© Албена Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??