СЪЖАЛЕНИЕ
Не съжалявам за нищо!
Няма напразна и непоносима тревога.
Всяка трудност е стъпало,
да се надмогвам,
всеки миг -
да поставям начало.
Това не значи, че искам в болка
да прекарам живота си днешен.
Всяка болка е нота
на душата от живата песен.
Мога да съжалявам само,
ако не съм утешила или предложила рамо;
ако не съм обич раздала,
или съм подминала...
Ако мойта душа е за обич изстинала.
© Албена Стефанова All rights reserved.