26.07.2020 г., 0:07 ч.

Сълзата на раната 

  Поезия » Философска
578 0 0

Сълзата на раната

 

Пареща рана в едно дете стои.
Расте със него.В очите му въпроси.
Влачи – детство, младост - да прегори.
През живота за други рани – проси.

 

Парещата рана в една жена стои
състрадателно изплакала сълзата.
Цял живот изкачвала скали, за да
Разбере!Сбъркала е планината!

 

Тя сънувала пролятата сълза
със сигнала на дълбокото си чувство:
„Приемам раната“-приела я сега.
Излекувала я в себе си с изкуство.

 

Когато мъж изплаче своя рана
и излекува в него скрита същност.
Тя, сълзата потича естествено узряла
и той продължава с мъжката си мъдрост.

 

Състрадателна е раната по същност.
Молила е Бог:Разбий сърцето ми,
за да се отвори място.
Напълни го с Безграничната любов!


Елеонора Крушева

Стихотворението е по книгата на Клариса Пинкола Естес- Бягащата с вълци. 

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??