“Понякога съм толкова добра,
че цялата изтръпвам и боли ме.”
П. Дубарова
Неопитна и млада нявга бях
и вярна сянка другиму - вървях.
Хем бях си аз, и хем не бях,
и често губеше се нейде мойто аз.
За мир с самата себе си копнях,
добро да правя аз се постарах,
от думи зли напразно се боях
и низости не малко изтърпях.
Ту весело, ту тъжно - аз горях
с сърцето плачех, с устните се смях,
облъхваха ме често хлад и страх,
но винаги от радост чиста аз искрях!
Любов, омраза, истина, лъжа -
и досега върти се около това света.
Но време за промяна, мисля, е дошло,
дали е истинско това, което е било?
Достатъчно ли ми е топлото гнездо
и мъжкото, закрилящо крило?
2003г.
© Румяна Стоянова Всички права запазени