24.05.2007 г., 9:21 ч.

СЪН 

  Поезия
509 0 2

Защо те няма в този час?
Защо? Какво съм сторил аз?
Нима не е една съдба?
Нима не живеем ний за любовта?


Живота бе за мене гаден сън,
преди да ме събудиш с нежен звън!
Гласчето ти ме кара да бленувам,
да гладувам, да жадувам...


Какво съм аз без теб сега -
прашинката във вечността?
Аз съм нищото в тъмнина,
аз съм робът на смъртта.


Какво ли съм за тебе през деня -
Слънце ли или Земя?
Какво ли съм за тебе през нощта -
сълза през твоята съдба?


Какъвто и да съм сега,
аз те искам през деня,
аз те искам през нощта,
дори да дойде края на Света!


Защо те няма в този час?
Защо? Какво съм сторил аз?
Нима не е една съдба?
Нима не желаем ние любовта?

© Николай Кънчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Само думата ГАДЕН нещо не пасва според менИначе е хубаво!Поздрав!
  • Хареса ми!
Предложения
: ??:??