20.01.2008 г., 13:52 ч.

Сън 

  Поезия » Друга
566 0 3

Беше приказна страна -

с пеперуди снежно бели,

със цветенца без листа

и със птици без крила.

Хората безчувствено вървяха.

Слънцето бе така далеч.

Крещя небето бледо синьо,

пронизано от дълъг меч.

Но изведнъж се промениха всички -

цветенца, пеперудки, птички.

Червена роза бе дошла

от друга приказна страна.

Хората безчувствени запяха

с любов за розата дошла,

а слънцето усмихна се и каза:

- Благодаря! Добре дошла!

Царицата от приказна страна,

в съня като звезда една,

дари любов на тези същества

и тръгна да помага по света.

© Ивелина Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??