Сънувах, че съм жива -
в цвете бяло се родих,
в образа на самодива -
миналото в себе си открих.
Превърнах се във птица -
в небето синьо полетях.
Със лунната царица
в облаците засиях.
Сънувах после, че умрях,
в бяло бях облечена дори.
Въпреки смъртта, усмихната стоях -
в небето моето лице блести.
© Николета Попова Всички права запазени