16.12.2023 г., 12:36 ч.

Сън 

  Поезия
292 1 0

СЪН

 

... когато огънчето близне върха на твоята цигара

и глътне дрипавият изгрев последният светлик на фара,

и твоят ден чашле отвори – за сетната пчелица, цвете,

поседне в тихите ти двори, и сетне литне – мимолетен,

и изпроводиш върху хълма ятата си несметни птици,

 

и те прегърне нощ безмълвна, вторачила във теб зеници,

и ти – развеял бяла ризка през есенните си дъбрави,

какво от Бога да поискаш, освен навек да те забрави? –

щом залезът разчепка прежди, и хлътне слънцето оттатък,

били са сън и дните прежни, и ти бе сън – красив и кратък,

 

10 декемврий 2023 г.

гр. Варна, 14, 45 ч.

 

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??