6.09.2017 г., 10:44 ч.

Сън в дъжда 

  Поезия » Любовна
466 1 4

              Сън в дъжда

 

Дъждът целувките ти ще измие,

дъхът ти във нощта ще се стопи.

Мъглата моите сълзи ще скрие

и дълго, много дълго ще вали.

 

Аз още чувам стъпките ти в мрака

по тротоара мокър, опустял.

Минава два. Стоя в дъжда и чакам.

Градът отдавна вече е заспал.

 

А дланите ти още ме изгарят!

Дъждът не спира. Все вали, вали.

Думите ти във душата парят.

Дали е сън? Не зная. Може би!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??