Когато спя сънувам вселени
с красиви дъги,
необятни слънчеви системи
и малки говорещи елени.
Когато спя виждам безкрайни
морски дълбини
и цветя, и небеса омайни
по всички географски ширини.
Когато спя се намират
невъзможни, немислими неща.
Но всички те умират
в шест сутринта.
Сънищата са измама.
А будна
сънувам само теб.
© Елена Всички права запазени