25.09.2008 г., 18:07 ч.

Сънища разказват 

  Поезия
1741 0 30
 

Сънища разказват ми за тебе.

Как света изпълваш със магийност.

Как усмихваш небесата денем,

а в нощите си звездна... и стихийна.

 

Облаците зрели как разплакваш,

щом почувстваш, че пръстта под теб е жадна.

Как я милваш със небесните си капки,

ходилата ти живота как възраждат.

 

Разказват ми как утринно разпяваш птици,

и сънен небосвод с дъги подпираш.

Как по слънчогледови главици

името си пролетно гравираш.

 

И още как копнежните си длани

далечно си протегнала към мене.

Как си мойто древно завещание.

Как очакваш тебе да намеря.

 

Сънища за тебе ми разказват

и дори ми обещават да те имам.

Слънчев лъч в леглото се прокрадна.

 

Хубаво е с теб да се развивам!

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??