30.01.2022 г., 13:50 ч.

Съновидения 

  Поезия » Философска
426 0 1

В моя сън

животът е само мираж.

В моя сън

имам за всичко кураж.

 

Да  се надбягвам със вятъра,

яхнал крилато Ферари.

 

Мога смело да тръгна

из Млечния път

на сафари.

 

Мога да скоча

в клокочеща лава

надолу с главата.

 

Мога леко, безгрижно

да прескачам дъгата...

да се  превърна във фотон

и така да се слея

със светлината.

 

Мога да скачам

от звезда на звезда,

мога безстрашно

да възседна  комета

за небесна езда...

да поиграя на карти

с приятел преминал

в свойта вечна обител...

да побъбря на чаша кафе

с моя ангел-пазител.

 

Мога с лекота да надникна

в многото мои животи,

да избера най-добрия -

живота за който копнея,

да се вмъкна във него

и да го изживея

на хиляда и сто оборота.

 

Ела в моя сън...

Тук ще можем

да се любим на воля.

Но не казвай на никого,

много те моля!

 

А на другия ден

ще си кимнем полека

и ще тръгнем...

Ти по свой път, аз по моя...

Един от друг надалеко.

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??