15.11.2012 г., 16:11 ч.

Сънувах мама 

  Поезия » Гражданска
470 0 7

Със топла пита на софрата

ме кани мама на обяд.

Звъня доволен на вратата

с душевно-вътрешен заряд.

 

Закàчих шарена торбица

във стаята на гол пирон.

Засърбах бобена чорбица

щастливец, като цар на трон.

 

А мама, още по-щастлива,

ме гледа мило, във захлас,

и чаша вино ми налива...

"Добре дошъл!" ми каза с глас.

 

С ръка по буза ме погали,

целуна моето чело

и нещо в мене се подпали:

разбрах, че сън това било!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??