Със топла пита на софрата
ме кани мама на обяд.
Звъня доволен на вратата
с душевно-вътрешен заряд.
Закàчих шарена торбица
във стаята на гол пирон.
Засърбах бобена чорбица
щастливец, като цар на трон.
А мама, още по-щастлива,
ме гледа мило, във захлас,
и чаша вино ми налива...
"Добре дошъл!" ми каза с глас.
С ръка по буза ме погали,
целуна моето чело
и нещо в мене се подпали:
разбрах, че сън това било!
© Никола Апостолов All rights reserved.
Привет от мен!