11.06.2014 г., 22:33 ч.

Сънуване 

  Поезия » Философска
487 0 1

 

И снощи те сънувах, както винаги...

С крила на птица идваш и отлиташ.

До мен донасяш мили детски викове,

гълчене майчино и таткова усмивка.

 

Без име си, но идваш сам в съня ми.

Ти за ръка ме водиш, за да видя

и да прегърна с обич всичко мило.

Там... Дето скоро няма да си ида.

 

Там, дето люлякова пролет разцъфтява,

щурчета свирят в лятото светулчено,

А есента размята из гората златна грива

и Коледата е вълшебно тихо-бяла...

 

Във бяло се премрежват и очите ми.

Стихът ми побелял е от снежинките.

Виновно те белеят днес в косите ми.

Дори и денем слънцето не ги стопява.

 

Сънувах те. И те видях с очите си.

Познах те - „Спомен“ се наричаш.

Но някак си не си ми нужен, знаеш ли,

защото скътано е всичко под гърдите ми.

 

01.02. 2014 М/С




© Мая Санд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??