7.06.2011 г., 13:03 ч.

Сърце 

  Поезия » Философска
731 0 1

СЪРЦЕ

 "Ти си едно сърце на длан!"

Величко Енев

 

Сърце на длан –

ранена птица!

Навярно ти си

моят кръст...

Препускай –

с лунна колесница...

Възкръсвай,

цвят –

над бучка-пръст!

 

Гнездо

на слънчеви пътеки,

храм свят

бъди

на Любовта.

Гори, Сърце!

Дари на всеки –

искрица-нежност,

красота...

 

Тупти –

и гневно, и смирено.

Обичай… Страдай…

И мечтай!

Лети...

Пресичай –

на червено…

За Светлината –

няма край!

© Павлина Стаменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Защо се появяваш чак сега? На всичко отгоре сме от един град, аз само живея в Трявна... чудесен стих!
Предложения
: ??:??