3.01.2013 г., 10:35 ч.

Сърце 

  Поезия
413 0 0

Сърцето ми препати от обиди,

от думи, обещания незрели...
Но хвърлям долу всички тез' вериги-
вървя, където преди мен са спрели!

 

Опази твърдо във тъга и в радост
то принципите свои и повели
и само го научиха на вярност
златата тежки, ланците дебели!

 

Аз помня как заспиваше със болка,
как плачеше в самотните недели-
крещеше в гърч, но ставаше отново,
където преди него са умрели!

 

Препуска, без да спира, диша вяра
и тупка, даже счупено на две...
Но няма как да го научиш да изгаря-
или го имаш в тебе, или не!

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??