9.01.2010 г., 15:51 ч.

Сърце ще бие в мен 

  Поезия
591 0 5

Сърце ще бие в мен

 

Часовникът в гръдта ми нещо пак се размърмори,

опънал си стрелките в мойта тесничка душа…

С потропване и блъскане не спира той да спори.

Ровичкайки, задръства булеварда на съня.

 

На бавно задушаване осъжда ме отвътре.

В мъглата дупка търся, за да видя, че е ден.

Часовникът тиктака. И потраква. И се тътри.

… Аз в болка се смирявам, че сърце ще бие в мен.

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??