17.09.2022 г., 10:50 ч.

Сърцето 

  Поезия » Философска
191 0 1

Сърцето ми е стар модел, 

държи и без резервни части.

За него няма и предел-

бушуват в него буйни страсти.

 

 С него сме като скачени , 

делиме всичките си грижи - 

остава любовта за мене, 

а то омразата ми движи.

 

За него като майка бях, 

то-за мене като татко.

В любовни страсти аз кипях, 

а в отмъщение то сладко.

 

Не му е лесно всеки ден,

когато  лудост  ме подгони,

да укротява вътре в мен 

разюздалите се нагони.

 

Ще губи вече сили,знам.

Броим минутите последни.

На никой няма да го дам.

А пък и кой ще го погледне?

 

 

 

,

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??