22.10.2015 г., 11:51 ч.

Сърцето ми се радва 

  Поезия » Любовна
324 0 0

                                                                        Сърцето ми се радва

 

 

Ти не спиш, нали?

Неспокойната ти мисъл към мен лети.

И ехото на чувството разпалено смути

погледа на твоите очи.

Танца лебедов през този ден откри

една пътека,

която неусетно доведе те в оазиса 

на моите мечти.

Сърцето ми се радва,

че този огън изгарящо пламти.

Вярата ме съпровожда.

Болката не ме гори.

Времето отмерено шепти

за ласката на дланите горещи,

за осанката, дарила моите следи.

Не иксам вихъра на таз любов да спра.

Жадна в него ще кръжа

като чайка лекокрила.

Като бръшлян моита нежност

около теб ще се увие.

Всичките лъчи на слънцето

в гнездо ще свия.

Дошло е времето нашата любов

да се преоткрие.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??