4.08.2009 г., 18:17 ч.

Сърцето ми ти шепне за любов 

  Поезия » Любовна
686 0 5

Сърцето ми ти шепне за любов

 

По чашата кристална две следи

оставили са топлите ти устни.

Свещта гори, две огнени очи

държа в ръка, не искам да ги пусна...

Заключила ръцете ни в прегръдка,

застинала се смее вечността,

а аз умирам с всяка жадна глътка

от сладката отрова на скръбта.

Днес пия пак от чашата с следи,

целувам всеки спомен за любов

и по плътта ти със замръзнали сълзи

извайвам тебе - даващ и готов...

Рисувам с поглед ято пеперуди,

накацали в саксиите до стената.

Любов - мечта и хиляди заблуди

излизам и оставям пред вратата.

Когато минеш, няма да ги видиш,

не ще и чуеш тихия им зов,

но чуй сега, преди да си отидеш,

сърцето ми ти шепне за любов...

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??