11.05.2019 г., 14:24 ч.

Сърдечно 

  Поезия
315 0 0

Сърцето не поумнява. 
Колкото и пъти да го излъжат, 
то ще се разтупти за някого отново.
Джордж Клуни

Не се научи!
Още ли ще трепкаш?
Не ти ли стигна толкова любов?
И колко още трябва да те лъжат,
за да разбереш, че живота е суров...

 

Живота не ти дава даром нищо!
И всичко ще ти вземе със перце!
Ще граби с костеливите си пръсти,
на сълзите ти ще се смее, без сърце!

 

Не се научи!
Още ли ще тупкаш?
По нечии очи ще се топиш...
И колко пъти трябва да те лъжат,
за да престанеш да обичаш, да тъжиш...

 

...спи сърце...

 

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??