Със вас на бас
ще го сваля,
но не от раз,
а просто, ей така..
С памук
душата
му ще вадя...
О, Мефистофел,
бледо тържество,
изчадие на ада...
Каквото
пък и колкото
да струва.
С пари,
със власт
и суета,
еснафска страст,
снобизъм -
днес всичко
се купува...
Най-много Туй
що движи
панталона,
в света
рекламен
милиарден
/и не по мое мнение,
а на Мамона/,
и то е стока -
без Опровержение!
И своя бяс и ... вот –
в прозрачната... кутия...
е, ще изтегля
ли билет,
дали съдбата
ми поднася
бумеранг и
...рикошет?
От този див живот
чак идва ми да вия!
18.10.2006г.
© Мери Попинз Всички права запазени
И внимавай, бумеранг или рикошет, при теб може да се върне...