20.10.2009 г., 10:51 ч.

Същият си 

  Поезия » Любовна
775 0 5

СЪЩИЯТ СИ

 

Същият си...

като този преди теб:

бори се за мен,

докато ме получиш.

После ме заряза

без ласка и без хлеб.

Не съм любимец твой,

аз съм бездомно куче!

 

Същият си…

И той така реши,

че всяка нова кучка

е много по-забавна.

Казваше, че уж

е влюбен до уши,

или че тя е от

порода най-отбрана.

 

Същият си…

Започнеше ли тя

ръцете му да ближе,

с опашка да му маха,

изкарваше я вън

пред входната врата

и казваше с ритник:

„Омитай се веднага!”

 

Същият си…

А ние сме все пак

наивни същества,

родени да са верни.

Обратно ме вземи

и не бъди глупак:

без мене твойте дни

ще ти се видят черни!!!

 

 

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??