СЪТВОРЕНИЕ
Господ сътвори водите и реките,
а хората изобретиха оръжието и войните…
Господ сътвори хората, народа,
а хората изобретиха гилотината и ешафода…
Господ сътвори небето и земята,
а хората унищожават животните, гората…
Господ сътвори живота с мълния и сол,
а хората изобретиха електрическия стол…
Господ даде слово, дух и разум на човека,
а той се оскотява като свинята и шебека…
Господ живот чудесен на земята инкарнира,
а човекът непрестанно злодейски деградира…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени