22.01.2007 г., 22:34 ч.

Съвет за отчаяната, вероятно бъдеща... съпруга 

  Поезия » Гражданска
808 0 9

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

Мечтаеш за живот,
за който нищо не знаеш!
Отсреща ти намигва от
... огледалото...
оная, която искаш да бъдеш.
Не чакай втрещено, объркано,
той няма да дойде -
оня, той, него, мечтания... твоя е
част от спирките,
пътува в тролеите,
псува жиците -
бленувания настоящ любовник
сега се люби с Ежедневие.
Проклинаш  я тая мръсница!
Че заради нея той
изгълтал набързо кафето,
не усети дали...
с любов бе направено.
Много бързаше
с тая уличната причина
да се слее.
Време нямаше.
Ама ти остави
недовършено утешение -
малка целувка,
горчива - не, по-скоро солена.
Най-страстната уличница
май се казва Ежедневие...
Днеска повече сол
в тенджерата -
може да му хареса
след всичкото изтощение,
може за тебе довечера
да му е останала
малко сила... случайно,
да реши
да разчупи... глетчера.
          ...
Хайде! Разбий тая,
похотливата... кучка
в огледалото,
дето все му смига
във вашата стая!
Ежедневие май ù казваше...

© Мирослава Грозданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??