14.05.2006 г., 11:07 ч.

ТАБЛА 

  Поезия
1186 0 4

 

 

            ТАБЛА

на  Петя - “Царицата на ’Таблата“

 

 

Пет и шест! Капия!

Пръстите – треперят!

Устата бавно съхне,

а пък устните немеят!

 

После идват дорджухари!

Кръвта пулсира вече бързо,

белият по черен пул удари

със един, това е дързост!

 

Зара се обърна, стана гаф!

Белият се впусна в атака,

черният го хвана гняв,

стегнат в отбрана – чака!

 

Белите напреднаха,

завзеха важните капии!

Атаката им беше страшна,

превърна се в оргия!

 

За черния настъпи “геле”!

Дюбéши а пък после дюсе,

погледът се вече мержелее...

Дланта потрепва, изпоти се!

 

Следват дюшеш, еци и дубари...

“Гелето” превръща се във фарс!

Белите със тройка и шестица...

и тази взеха – абсолютен марс!

 

 

 

.   .   .

Ivaylo Atanassov

14.05.2006 ( 02.30 h)

Senftenberg - Germany

 

 

© Ивайло Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??