ТАБЛА
на Петя - “Царицата на ’Таблата“
Пет и шест! Капия!
Пръстите – треперят!
Устата бавно съхне,
а пък устните немеят!
После идват дорджухари!
Кръвта пулсира вече бързо,
белият по черен пул удари
със един, това е дързост!
Зара се обърна, стана гаф!
Белият се впусна в атака,
черният го хвана гняв,
стегнат в отбрана – чака!
Белите напреднаха,
завзеха важните капии!
Атаката им беше страшна,
превърна се в оргия!
За черния настъпи “геле”!
Дюбéши а пък после дюсе,
погледът се вече мержелее...
Дланта потрепва, изпоти се!
Следват дюшеш, еци и дубари...
“Гелето” превръща се във фарс!
Белите със тройка и шестица...
и тази взеха – абсолютен марс!
. . .
Ivaylo Atanassov
14.05.2006 ( 02.30 h)
Senftenberg - Germany
© Ивайло Атанасов All rights reserved.