Всичко има таен смисъл -
синева, усмивка, цвете.
Бог света ни е орисал
за добро. Не се бавете,
разгадайте тоя чуден,
пъстър и красив живот.
Не роптайте, че е труден.
Напоете го със пот
от усилия човешки.
Оплодете го с любов.
В слабости, вини и грешки
намерете смисъл нов.
И обмисляйте самички
всеки жест, постъпка, мисъл...
Не забравяйте, че всичко
има своя таен смисъл.
© Нина Чилиянска Всички права запазени