19.03.2017 г., 23:33 ч.

Тайно желание 

  Поезия » Любовна
1074 2 4

Късметът беше прекратил с мене всички връзки.

Малко смелост бях събрал, изплъзна се през пръсти.

После върна се внезапно с аромата на ванилия.

Посочи я и ме попита шепнешком: "Откри ли я"?

 

Тя няма общо с другите, които лесно жаля,

макар само мечтал косичката й да погаля,

с мисълта за нея лягам и с нея се събуждам.

Как толкоз близка аз я чувствам, като ми е чужда?

 

Смеха й само чувал съм, той нежно ме прониза,

в блян видях я аз и как облякла моя риза,

става от леглото с усмивка дяволита,

на сърдечния ми ритъм границите да изпита.

 

Мечтая още как лежим, загледани в тавана,

Сгушена в мене, ми разказва стара рана.

Там, сами и голи, композирайки живота.

Музика, която има дъх наместо нота.

 

Миличка, повярвай ми, от себе си ревнувам,

като будя се, а цяла нощ съм те сънувал.

Ако само сън си, моля да не идва утро...

Как се преживява да умираш всяка сутрин?

© Серафим Аянски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??