7.02.2018 г., 10:19 ч.

Така ми се иска 

  Поезия » Друга
584 3 7


ТАКА МИ СЕ ИСКА

 

Дрипав, мокър следобед
се разхожда навън.
Търся спомен за пролет
във дъждовния сън.
А така ми се иска
пак да тръгна към теб,
мое минало бъдеще,
стар, изтъркан портрет.
Да издуя платната,
да напусна брега
без страх от водата
и без страх от смъртта!
И дори без посока
да знам, че сърцето,
ще ме води към теб,
мое рошаво детство…
…Ех, така ми се иска
преди да угасна,
да се върна при теб
и да не порасна!

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??