Платени медии и журналисти купени,
Темида също е надупена,
надежди, идеали... счупени...
Историята, за паница супена,
продадоха и прекроиха
историци,
и със езици
по мъжествеността на господарите
пълзят,
а пък на майките
пияните не могат да простят...
И пак наздравици
за падналите,
които само в редките си празници
напомнят на останалите,
че е имало
предци с юнашка кръв
във някакво си минало...
А помияр, с претенции за лъв,
пискливо лае
(но с тонколоните усилват му гласа)
и с костите им си играе...
*****
Лъжите истините са изправили пред съд
и адвокатите на дявола ги съдят.
Присъдата? Една е! Само смърт!
Така единствено лъжите утре истини ще бъдат...
25.06.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени
Благодаря за включването.