16.12.2019 г., 8:06 ч.

Такава съм! 

  Поезия » Любовна
648 2 0

Грешна съм, повярвай ми - знам! 

По-грешна от нощта,
волна съм като щастлива птица,
рея  се над жaрките поля,
нося в гръдта си божествена частица!
Силна съм, аз съм морска вълна
разбиваща се там в синевата
тиха съм, когато спя
и сънувам пъстри сънища и лято...
Бяла съм, по-бяла от дъжда,
на който всеки се прекланя в жaдно лято,
чиста съм, по-чиста от сълза
макар понякога отмивала петната...
Жадна съм за радост и простор
за горчиво, лятно вино,
пила съм го неведнъж и знам,
който го отпие, пак го иска!
Топла съм, по-топла от пещта,
в която моето сърце изгаря,
дива съм... и дива ще умра,
ако ме искаш, искай ме такава!

© Mariela nikolova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??