29.01.2019 г., 22:55 ч.

Таласъмско стихотворение 

  Поезия » Гражданска
436 0 1

Таласъмско стихотворение

 

Банда млади таласъми

със сандали и налъми

наизлизали от гроба

и дошли във късна доба

да се веселят в града.

Полунощ е. Тъмнина.

Всичко спи във тишината.

Ни звездите, ни луната

мяркат се във небесата.

Таласъмската тайфа

бавно броди из града.

Търси кръчма да открие,

в нея тя да се отбие

и да пие до зори

скоч и бира без пари.

Таласъмки свежи, млади

ще нагъват шоколади,

ще танцуват танц мъртвешки

гладни за сърца човешки.

Кръв ще пият ожаднели

таласъмки озверели!

Ще беснеят, ще ловуват,

ще играят, ще лудуват

чак до първата зора.

Ала свърши ли нощта

ще се върнат в своя свят

тъй далечен, непознат

и ще чакат с нетърпение

другото увеселение!

 

23.01.2019 г.

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ха- демончета веселяци!..истинските определно пият кръв..гладни за сърца човешки..Хубаво се е получило Георги.
Предложения
: ??:??